Šis patiekalas buvo optimizuotas 4 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Čia rasite daugiau informacijos apie pakoreguotus porcijų dydžius:
Mūsų geriausi patarimai ir patarimai, kaip pritaikyti porcijų dydžius.
Pirmiausia gaminame Bešamelio padažą. Į erdvų puodą dedame gabalėlį sviesto. Šiam ištirpus, beriame miltus ir juos gerai išmaišome, leidžiame trumpai pakepti. Vis maišydami šluotele, į puodą palengva supilame visą pieną, grietinėlę ir du šaukštelius „Maggi“ skysto daržovių sultinio. Užviręs padažas ims tirštėti, todėl nesustojame jo maišyti ir leidžiame pavirti apie 2–3 minutes. Tada į padažą suberiame abiejų rūšių tarkuotus sūrius, įtarkuojame muskato riešuto, beriame juodųjų pipirų ir druskos.
Smulkintą žiedinį kopūstą sumaišome su padažu. Kepimo indą patepame aliejumi ir į jį sukrečiame visą puodo turinį, paviršių šiek tiek palyginame.
Sumaišome džiūvėsėlius, abiejų rūšių tarkuotus sūrius, pipirus ir žiupsnelį druskos. Šiuo mišiniu dosniai pabarstome kepinio paviršių. Šalavijų lapelius suvilgome aliejumi ir dėliojame ant džiūvėsėlių.
Kepame iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol padažas ims burbuliuoti, o paviršius gražiai apskrus.