Šis patiekalas buvo optimizuotas 6 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Čia rasite daugiau informacijos apie pakoreguotus porcijų dydžius:
Mūsų geriausi patarimai ir patarimai, kaip pritaikyti porcijų dydžius.
Saldžiąją bulvę nuplaukite, įvyniokite į foliją ir kepkite 220 °C orkaitėje, kol bus minkšta, maždaug 35 min. Atvėsintą nulupkite.
Svogūnus ir česnaką susmulkinkite ir pamaišydami kepkite įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol ims karamelizuotis, pagardinkite druska, pipirais, kuminais. Avinžirnius kiaurasamtyje perliekite vandeniu, suberkite į dubenį, įdėkite saldžiąją bulvę, svogūnus ir česnaką, saldžiąją papriką, kiaušinius ir sutrinkite iki rupios košės. Įmaišykite džiūvėsėlius, krakmolą, druskos.
Mažame puode įkaitinkite aliejų. Delnais formuokite paruoštos masės kamuoliukus ir po kelis virkite ant vidutinės kaitros, kol apskrus. Masė nelips prie delnų, jeigu juos pabarstysite miltais. Į puodą galite įmesti keletą šalavijo lapelių. Į keptuvę supilkite MAGGI padažą, sudėkite į jį falafelius ir 3 min. pakaitinkite. Patiekdami užberkite žalumynų.