Šis patiekalas buvo optimizuotas 4 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Čia rasite daugiau informacijos apie pakoreguotus porcijų dydžius:
Mūsų geriausi patarimai ir patarimai, kaip pritaikyti porcijų dydžius.
Čili pipirus supjaustyti griežinėliais, česnako skilteles nulupti ir nuo rozmarinų šakelių nubraukti lapelius. Viską sumaišyti ir sudėti į žąsies vidų. Įberti druskos, pipirų, vištienos prieskonių, įpilti alyvuogių aliejaus ir įtrinti žąsį iš vidaus. Tada su druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi gerai įtrintį ir išorę.
Lašinius supjaustyti juostelėmis ir išdėlioti ant žasies krūtinėlės, kad pilnai padengtų. Perrišti virvele, kad laikytųsi. Su šakute šiek tiek pabadyti žąsį tose vietose, kur daugiausia mėsos. Taip kepant išbėgs riebalų perteklius. Tada įkaitinti keptuvę su sviestu ir žąsį apkepti iš visų pusių. Vėliau kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje ant grotelių 40 min. Apačioje būtinai reikia padėti gilesnę skardą.
Praėjus 40 minučių nuo kepimo pradžios žąsį sulaistyti su į skardą nuvarvėjusiais riebalais. Taip daryti kas 10-15 min. iki kepimo pabaigos. Iš viso kepti reikia apie 1 val. 30 min.
Likus 10 min. iki kepimo pabaigus žąsį tolygiai apipilti grietinėle, sumaišyta su brendžiu. Vėliau, žasiai iškepus, nuo jos nuimti virvelę bei lašinukus.