Šis patiekalas buvo optimizuotas 4 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Čia rasite daugiau informacijos apie pakoreguotus porcijų dydžius:
Mūsų geriausi patarimai ir patarimai, kaip pritaikyti porcijų dydžius.
Virtuviniu smulkintuvu arba peiliu labai smulkiai supjaustome morkas, saliero lapkočius ir porą. Į didelį puodą įpilame dosnų kiekį (apie trečdalį stiklinės) alyvuogių aliejaus ir jame maišydami apkepiname daržoves, kol jų tūris gerokai sumažės, jos apkeps, suminkštės ir karamelizuosis. Prireiks apie 15 minučių. Pačioje pabaigoje sudedame smulkintas česnakų skilteles ir jas pakepame apie minutę.
Į puodą sudedame smulkintus pomidorus, juos pagardiname druska ir pipirais, įmetame lauro lapų. Pakepame, kol pomidorai paleis sultis.
Tris „Maggi“ ekologiško daržovių sultinio kubelius ištirpiname 1,5 litro vandens ir supilame į puodą kartu su nusunktais konservuotais avinžirniais. Verdame apie 10 minučių.
Kitame puode užverdame ir gerai pasūdome vandenį. Jame išverdame makaronus. Jei planuojate visą sriubą suvalgyti iškart, makaronus galite virti ir tame pačiame puode kaip sriuba, tik pabaigoje galimai reikės įpilti šlakelį vandens, kad sriuba taptų norimo skystumo.
Į dubenėlius dedame kelis šaukštus virtų makaronų, ant viršaus pilame sriubą. Pabaigoje galite paskaninti tarkuotu kietuoju sūriu, keliais bazilikų lapeliais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.