Šis patiekalas buvo optimizuotas 4 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Čia rasite daugiau informacijos apie pakoreguotus porcijų dydžius:
Mūsų geriausi patarimai ir patarimai, kaip pritaikyti porcijų dydžius.
Pomidorams peiliu padarykite nedideles įpjovas, sudėkite į verdantį vandenį ir palaikykite 1-2 min., tada išgriebkite į dubenį. Kai atvės, perpjaukite, pašalinkite sėklas ir odelę. Minkštimą sutrinkite iki tyrės.
Maggi BIO daržovių sultinį sumaišykite su vandeniu, sultinį užvirinkite ir sudėkite į jį šafrano prieskonius, pamaišykite. Palikite ant viryklės, kad būtų karštas.
Paelijos keptuvėje (ne mažesnėje nei 25 cm skersmens) įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūną, česnaką ir papriką. Pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies, kol suminkštės. Užpilkite vyną ir 1-2 min. maišydami kaitinkite. Paskui įmaišykite pomidorų tyrę ir maltą saldžiąją papriką. Tada sudėkite pupelių ankštis. Viską išmaišykite.
Išvirkite ryžius, juos suberkite į keptuvę ir pamaišydami kaitinkite maždaug 1 min. ant vidutinės kaitros. Po to ant ryžių supilkite MAGGI sultinį, įdėkite rozmarino šakelę, pamaišykite. Kai ims viskas lengvai virti, karštį sumažinkite iki nesmarkaus, rozmarino šakelę išimkite. Paragaukite, jeigu reikia, įberkite druskos. Ryžių nebemaišykite. Po maždaug 10 min. ant ryžių sudėkite krevetes ir paskleiskite žirnelius. Keptuvę uždenkite dangčiu arba folija ir palikite ant nesmarkios ugnies dar 10-15 min. Po to karštį išjunkite ir dar 5 min. palikite keptuvę uždengtą. Sultinys turi būti susigėręs į ryžius. Išdalykite paeliją į lėkštes ir patiekite su citrinos ketvirčiais.