Šis patiekalas buvo optimizuotas 3 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Čia rasite daugiau informacijos apie pakoreguotus porcijų dydžius:
Mūsų geriausi patarimai ir patarimai, kaip pritaikyti porcijų dydžius.
Bulves sudėkite į puodą su truputį pasūdytu vandeniu ir virkite, kol jos taps minkštos, 15-20 min. Tada nusunkite ir subėrę į dubenį išmaišykite su puse aliejaus ir puse prieskonių „Persiladas“. Perkelkite bulves į kepimo skardą. Kiekvieną bulvę šaukštu ar mentele spustelkite, kad atsirastų įtrūkimų ir briaunų. Tada pašaukite į 220 °C orkaitę ir kepkite, kol bulvės ims skrusti.
Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite į jį pusiau perpjautus briuselinius kopūstus ir susmulkintą šoninę, užberkite likusius prieskonius „Persiladas“ ir truputį pipirų. Pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros maždaug 10 min.
Iškeptas bulves ragaukite su apkeptais briuseliniais kopūstais, šonine ir žalumynais.