Šis patiekalas buvo optimizuotas 4 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Čia rasite daugiau informacijos apie pakoreguotus porcijų dydžius:
Mūsų geriausi patarimai ir patarimai, kaip pritaikyti porcijų dydžius.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Supjaustome baklažanus, panašaus dydžio gabalėliais – svogūnus, peilio plokštuma suspaudžiame česnakų skilteles. Viską dedame į kepimo skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir pipirais. Kepame apie 20–25 minutes, kol baklažanai taps visiškai minkšti ir truputį apskrus.
Maisto kombainu iki trupinių susmulkiname kvietinę duoną. Ten pat suberiame kietąjį sūrį, virtus lęšius, petražoles ir iškepusias daržoves. Viską sutriname iki pastos konsistencijos. Mocarelą supjaustome nedideliais kubeliais.
Aliejumi sudrėkintomis rankomis imame po saujelę baklažanų pastos, į jos vidurį dedame gabaliuką sūrio ir suformuojame nemažą, saujos dydžio kukulaitį. Juos dėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Suformuotus kukulius apšlakstome aliejumi ir siunčiame į karštą orkaitę kepti apie 20 minučių, kol apskrus.
Pasigaminame pomidorų padažą. Smulkiai supjaustome svogūną ir česnako skilteles, viską apkepame keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Po 5 minučių, kai svogūnai taps minkšti ir beveik skaidrūs, į keptuvę dedame pomidorų pastos ir ją trumpai apkepame. Tada keptuvėn siunčiame supjaustytus pomidorus, pagardiname druska ir pipirais, įmetame šakelę baziliko ir kepame uždengę dangčiu, kol suminkštės ir paleis sultis.
Puodelyje pasiruošiame sultinį. Dedame kupiną šaukštelį skysto „Maggi“ daržovių sultinio ir užpilame verdančiu vandeniu. Išmaišome, paragaujame, ar patinka sodrumas. Sultinį supilame į keptuvę ir uždengę dangčiu dar paverdame apie 10 minučių, kol pomidorai visai suvirs.
Iš orkaitės traukiame iškepusius kukulius ir patiekiame su naminiu pomidorų padažu.