Šis patiekalas buvo optimizuotas 4 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Čia rasite daugiau informacijos apie pakoreguotus porcijų dydžius:
Mūsų geriausi patarimai ir patarimai, kaip pritaikyti porcijų dydžius.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą ištiesiame popieriumi ir ant jos berame kubeliais supjaustytus baklažanus. Juos pašlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir pipirais. Kepame orkaitėje apie 20-25 minutes, kol baklažanai taps visai minkšti.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame kubeliais pjaustytus svogūnus, kol šie suminkštės. Sudedame smulkiai supjaustytus česnakus, suberiame prieskonius, razinas, įdedame šaukštą pomidorų pastos ir viską išmaišę trumpai pakepiname, kol gardžiai pakvips.
Stambiai supjaustome pomidorus, konservuotas paprikas susmulkiname. Daržoves siunčiame į keptuvę ir uždengę dangčiu patroškiname apie 10 minučių, kol pomidorai paleis savo sultis.
Karštame vandenyje ištirpiname 2 šaukštelius skysto „Maggi“ daržovių sultinio. Į keptuvę suberiame lęšius ir užpilame paruoštu sultiniu. Ant silpnos kaitros verdame uždengę dangčiu apie 15 minučių, kol lęšiai visai suminkštės. Galiausiai į troškinį įmaišome iškeptus baklažanus. Troškinį gardiname šviežiomis petražolėmis ir kalendromis. Jei norisi šalia skrebučių, tortilijas arba lavašą lengvai patepame aliejumi, pagardiname trupučiu druskos ir kišame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 3-5 minutėms, kol vos apskrus ir taps traškus.