Sotus, skanus bulvių apkepas su mėsa pradžiugins šeimą šaltą rudens ar žiemos dieną.
Su MAGGI Idea šį patiekalą pagaminsite labai lengvai ir greitai. Per trumpą laiką kvapnus, pagardintas prieskoninėmis žolelėmis patiekalas garuos jūsų lėkštėje.
Pagaminti paprasta: nulupkite svogūną, supjaustykite jį, apkepkite aliejuje su malta mėsa. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. nuskustas bulves supjaustykite 3–4 mm storio skiltelėmis. Karščiui atsparų indą ištepkite aliejumi, įdėkite sluoksnį bulvių, ant jų – sluoksnį maltos mėsos su svogūnais ir tai pakartokite. Bendras visų sluoksnių storis turėtų būti apie 3 cm. Pakelio turinį sumaišykite su 200 ml šalto vandens bei 150 ml 12% grietinės ir gerai išmaišykite. Viską supilkite į karščiui atsparų indą ant bulvių ir mėsos. Ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio. Neuždenkite. Indą įdėkite į iki 200 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 50 minučių. Skanaus!
MAGGI Idea prieskonių mišiniai patiekalams pagaminti tik iš ingredientų kuriuos puikiai pažįstate ir mėgstate.
Daugiau kūrybiškų ir skanių receptų maggi.lt
Kviečių miltai, kukurūzų krakmolas, bulvių krakmolas, druska, grietinėlės milteliai (iš pieno), džiovintos daržovės 9,7% (česnakas, svogūnas, raudonoji paprika), kvapiosios medžiagos (su glitimu), prieskoniai 3,5% (juodieji pipirai, muskato riešutas, kmynai, ciberžolė), cukrus, žolelės 1,7% (petražolių lapeliai, mairūnas), mielių ekstraktas, emulsiklis (lecitinai), saulėgrąžų aliejus.
Maistingumas | 100 g |
Energinė vertė, kj | 493 |
Energinė vertė, kcal | 118 |
Riebalai | 5.7 |
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 2.3 |
Angliavandeniai | 10.5 |
iš kurių cukrų | 1 |
Skaidulinės medžiagos | 0.8 |
Baltymai | 5.7 |
Druska | 0.45 |
AllergenItem | AllergenStatus | AllergenDescription | |
---|---|---|---|
Kviečiai |
taip
|
- No Values | - No Values |
pienas |
taip
|
- No Values | - No Values |
glitimas |
taip
|
- No Values | - No Values |
kiaušinių |
taip
|
Sudėtyje gali būti | - No Values |
sojų |
taip
|
Sudėtyje gali būti | - No Values |
salierų ir garstyčių |
taip
|
Sudėtyje gali būti | - No Values |
Taip - pagal receptą su priedu
Ne - pagal receptą nėra jokio priedo
K.A. - informacijos nėra
Pirkinių sąrašas: 600 g nuskustų bulvių, 250 g maltos mėsos, 50 g fermentinio sūrio, 1 didelis svogūnas, 150 ml 12% grietinės, aliejaus kepimui. Paruošimas: 1. Nulupkite svogūną, supjaustykite jį, apkepkite aliejuje su malta mėsa. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Nuskustas bulves supjaustykite 3–4 mm storio skiltelėmis. 2. Karščiui atsparų indą ištepkite aliejumi, įdėkite sluoksnį bulvių, ant jų – sluoksnį maltos mėsos su svogūnais ir tai pakartokite. Bendras visų sluoksnių storis turėtų būti apie 3 cm. 3. Pakelio turinį sumaišykite su 200 ml šalto vandens bei 150 ml 12% grietinės ir gerai išmaišykite. Viską supilkite į karščiui atsparų indą ant bulvių ir mėsos. Ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio. Neuždenkite. 4. Indą įdėkite į iki 200 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 50 minučių.
Porcijos dydis:
Pakuotėje yra 4 porcijos. Porcijos dydį pritaikykite pagal vaiko amžių.