Ši sriuba – tikras geros nuotaikos ir puikios savijautos dubenėlis, pagardintas nosį kutenančiais imbierais ir kario prieskoniais, su vištiena ir jaukiais kukurūzų kruopų kukuliukais.
Ingredientai
4
Šis patiekalas buvo optimizuotas 4 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Čia rasite daugiau informacijos apie pakoreguotus porcijų dydžius:
Puode išlydome sviestą ir jame apkepame pasmulkintą vištieną. Jai apskrudus, į puodą siunčiame nuo burbuolės nupjaustytus kukurūzus (arba nusunktus konservuotus), smulkiai sutarkuotą imbiero šaknį ir česnako skilteles, suberiame kario miltelius. Pakepame, kol gardžiai pakvips.
Daržovių virimas
10
Min
Karštame vandenyje ištirpiname 3 šaukštelius „Maggi“ skysto vištienos sultinio ir supilame į puodą. Ten pat suberiame supjaustytą moliūgą ir morkas, viską išmaišome ir verdame ant vidutinės kaitros apie 10 minučių, kol morkos ir moliūgai visiškai suminkštės.
Leistinukų gamyba
15
Min
Kol sriuba verda, gaminame leistinukus. Dubenėlyje sumaišome abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius, druską. Užpilame pienu ir šakute išmaišome, kol visi miltai sudrėks. Pradžioje tešla gali atrodyti šiek tiek skystoka, bet po kelių minučių kukurūzų kruopos išbrinks, leistinukus galėsite lengvai formuoti rankomis.
Leistinukų virimas sriuboje
10
Min
Sriubai išvirus sumažiname kaitrą iki minimalios. Imdami po mažytį gabalėlį tešlos, tarp delnų susukame pailgos formos leistinukus ir metame juos į sriubą. Verdame dar apie 5–7 minutes (priklausomai nuo virtinukų dydžio). Išvirę jie gerokai padidės. Prieš patiekdami sriubą pagardiname svogūnų laiškais, kalendrų lapeliais ir citrinos sultimis.
Vištienos ir kukurūzų apkepimas
4
Puode išlydome sviestą ir jame apkepame pasmulkintą vištieną. Jai apskrudus, į puodą siunčiame nuo burbuolės nupjaustytus kukurūzus (arba nusunktus konservuotus), smulkiai sutarkuotą imbiero šaknį ir česnako skilteles, suberiame kario miltelius. Pakepame, kol gardžiai pakvips.
Daržovių virimas
4
Karštame vandenyje ištirpiname 3 šaukštelius „Maggi“ skysto vištienos sultinio ir supilame į puodą. Ten pat suberiame supjaustytą moliūgą ir morkas, viską išmaišome ir verdame ant vidutinės kaitros apie 10 minučių, kol morkos ir moliūgai visiškai suminkštės.
Leistinukų gamyba
4
Kol sriuba verda, gaminame leistinukus. Dubenėlyje sumaišome abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius, druską. Užpilame pienu ir šakute išmaišome, kol visi miltai sudrėks. Pradžioje tešla gali atrodyti šiek tiek skystoka, bet po kelių minučių kukurūzų kruopos išbrinks, leistinukus galėsite lengvai formuoti rankomis.
Leistinukų virimas sriuboje
4
Sriubai išvirus sumažiname kaitrą iki minimalios. Imdami po mažytį gabalėlį tešlos, tarp delnų susukame pailgos formos leistinukus ir metame juos į sriubą. Verdame dar apie 5–7 minutes (priklausomai nuo virtinukų dydžio). Išvirę jie gerokai padidės. Prieš patiekdami sriubą pagardiname svogūnų laiškais, kalendrų lapeliais ir citrinos sultimis.