Šis patiekalas buvo optimizuotas 4 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Čia rasite daugiau informacijos apie pakoreguotus porcijų dydžius:
Mūsų geriausi patarimai ir patarimai, kaip pritaikyti porcijų dydžius.
Jautienos kumpį supjaustome plonomis juostelėmis. Svogūnus — pusžiedžiais, paprikas — juostelėmis, o morkas — mažais šiaudeliais.
Į keptuvę pilame aliejų ir laukiame, kol jis gerai įkais. Tuomet suberiame jautienos juosteles ir apkepame.
Apkeptą jautieną ištraukiame, o vietoje jos į aliejų beriame svogūnus, pakepame juos iki auksinės spalvos, ten pat dedame morkas ir paprikas. 5 minutes pakepame nemaišydami.
Į orkaitei tinkamą kepimo indą su dangčiu suverčiame keptą jautieną ir daržoves, beriame prieskonius ir gerai išmaišome. Pasigaminame „Maggi“ sultinio – jo reikia tiek, kad viską apsemtų. Įmerkiame nepjaustytą aitriąją papriką ir česnako galvą su nulupta viršutine luobele. Dedame į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir troškiname apie 15 min.
Kai išsitroškina, beriame nusunktus konservuotus avinžirnius ir dar pramaišome.
Ryžius perliejame šaltu vandeniu kelis kartus, kol nuo jų nubėgantis vanduo taps skaidrus. Ant patroškintų daržovių ir jautienos beriame sluoksnį ryžių. Užpilame dar karšto „Maggi“ sultinio (pilame maža srovele, kad nesudarkytų ryžių sluoksnis. Sultinio reikia tiek, kad jo būtų per 3-4 cm virš ryžių lygio.
Kepimo indą uždengiame ir dedame į orkaitę 25-30 minučių. Kad ryžiai tolygiai išvirtų, vieną kartą kepdami puodą atidenkite ir pamaišytite juos, bet nelieskite mėsos ir daržovių sluoksnio.
Plovui išvirus viską išmaišome ir leidžiame pastovėti dar bent 15 minučių.