Šis patiekalas buvo optimizuotas 4 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Čia rasite daugiau informacijos apie pakoreguotus porcijų dydžius:
Mūsų geriausi patarimai ir patarimai, kaip pritaikyti porcijų dydžius.
Perlines kruopas beriame į puodelį ir užpilame vandeniu. Paliekame brinkti bent keletą valandų, geriausiai per naktį.
Susipjaustome ingredientus: jautieną 1-2 cm gabaliukais, susmulkiname svogūną, nedideliais kubeliais supjaustome morkas ir bulves. Į gerai įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus ir jam įkaitus suverčiame svogūnus bei jautienos gabaliukus, kepame nemažinant kaitros kol dailiai apskrus.
Puode užviriname 2 litrus vandens ir sudedame „Maggi“ sultinio kubelius. Maišome, kol jie ištirpsta. Į verdantį sultinį suverčiame apkeptus svogūnus ir jautieną, įdedame pomidorų pastos šaukštą ir suberiame aitriąją papriką, išmaišome ir paliekame virti ant nedidelės kaitros, verdame apie 15 Į puodą beriame morkų ir bulvių kubelius ir dar paverdame apie 15 min. Kol daržovės verda, supjaustom raugintus agurkus nedideliais gabaliukais ir sudedame juos į puodą, kai bulvės jau yra išvirusios. Rūkytas dešreles supjaustome griežinėliais, kumpį kubeliais ar juostelėmis, sudedame į puodą ir galiausiai supilame raugintų agurkų skystį. Verdame apie 5-7 min., paragaujame, jei trūksta druskos – dar pasūdome, tuomet išjungiame kaitrą, puodą dengiame dančiu ir sriubą paliekame ramybėje bent 15 min.
Tiekiame su juodos duonos rieke, grietine, kapotais kalendrų lapeliais, alyvuogėmis, smulkintu česnaku.